onsdag 7 april 2010

Den perfekta påskdagen!

Ska firas såhär:


1. Vakna av dig själv i niotiden, notera att termometern visar på 30 grader varmt i solen som redan har börjat skina. Knyt på dig skorna och gå ut på en timmes skön stavpromenad fylld med tankar om allt som rör livet. Känn hur allt jobbigt bara rinner av dig.

2. Ät en god frukost, d.v.s. havregrynsgröt med farmors hemmagjorda äppelmos, pumpakärnor, solrosfrön och massvis med kanel.

3. Ta med dig gitarren, datorn och en väldigt bra vän ut på verandan. Spela sköna akustiska låtar, försök få till Mando Diaos underbara Ode to Ochrasy. Njut av solen nån timme, tills ögonen svider.

4. Knyt på dig dina nyinköpta löparskor, på med sommarbyxorna och bara ett lager på överkroppen. Ta på pannband, solglasögon och Koss-hörlurar. Koppla in din lilla mp3 fullspäckad med rykande bra musik. Spring en mil med solen i ögonen. Ta av dig pannbandet när du kommit halvvägs, eftersom det var för varmt. Kavla upp ärmarna. Sjung med i sångerna. Stanna till och drick kallt bäckvatten med händerna. Njut.

5. Se till att träffa på två kompisar längs vägen som frågar om du vill följa med och ta ett dopp i havet om cirka en timme.

6. Kom tillbaka från löpturen, drick ännu mer vatten från kranen. Bli bjuden på en stut med gubbröra av en väldigt bra vän. Som ni avnjuter ute i solen. Ta två kalla prinskorvar efteråt. Och två påskäggsgodisar.

7. Packa en påse med handduk, filt, bikini, tuggummi, musik och kamera och sätt dig i bilen med en väldigt bra vän. Åk till närmsta havsvik. Möt upp dina vänner som du mötte under löpturen. Lägg er ner och njut av solen ett tag.

8. Låtsas att det är sommar, ta av allt utom bikinin, simma i det svalkande havet, få saltvatten i munnen, få ont i fötterna av alla vassa stenar. Skrik litegrann av chocken. Lägg dig ner på en svart uppvärmd klippa och självtorka med solens hjälp. Ät en skiva melon. Njut av att det är påskdagen och att du är ledig. Lägg dig lite på mage så att ryggen blir varm också. Lyssna på bra musik och prata med alla som är där. Packa ihop när ni börjar bli lagom hungriga. Bestäm att ni ska grilla ihop senare ikväll.

9. Ta bilen hemåt igen, se till att bli stoppad av ett gäng slovaker som har BBQ på gården. Se även till att de bjuder er på massa mat. Sitt kvar ett tag, njut av solen, och alla galna slovaker. Tacka nej till plommonvodka och vin. Ta med dig dina vänner och åk hem och byt om till snyggare kläder.

10. Åk tillbaka till grill-slovakerna, nu med skinnjackor och fräsha ansikten. Tacka ja till en kopp kaffe. Tacka även ja till plommonvodka och vin.
Låt timmarna bara gå. Strunta i att ledigheten tar slut. Strunta i det där med att "komma hem halv elva". Spela några omgångar 21. Prova svarta peruker. Skratta över den underbara påskdagen.

11. Se till att få skjuts nästan ända hem. Hoppa lite på höbalar längs vägen med en kär vän.

12.
Gå in genom dörren. Prata skit en stund med dina kära livskamrater. Försök drick en hel del vatten. Borsta tänderna, skriv lite med grannen på facebook tills klockan är två. Ställ alarmet på 9.00. Släck. Sov.

Glad påsk!



Vintervita påskfötter i havssand.



Tidvattenplask. Där hade vi filtarna en timme tidigare.



Sim sim i påskdagsvattnet.




Resultatet av påsksteket!

1 kommentar:

  1. Det lät verkligen som en otrolig fantasisaga, men tänk att det var ju precis så!!!
    Härliga liv vi har här=)

    SvaraRadera